Het levensverhaal van BitsBots

Het begon allemaal toen ik mijn eerste computer kreeg op mijn 15de (lang geleden dus ;-) )

Ik ging op zoektocht en ontdekte een programma om databases mee te bouwen. Ik leerde de basisbegrippen rond tabellen, relaties leggen,... Ik was verknocht.

Later was ik fan van smart games (en nu nog steeds eigenlijk).

Ondanks dit alles studeerde ik aan de de hogeschool secretariaat-talen. Toen ik pas afstudeerde ging ik aan de slag als executive assistant bij een multinational. Het werd mij en mijn baas heel snel duidelijk dat ik een veel grotere passie had voor computerprogramma's en cijfers. Ik begon te werken als analyst en nu ben ik ondertussen een freelancer.

Ik ben ook mama van 2 zoontjes. Mijn oudste zoontje van 5 houdt van planeten en sterren, techniek en robots bouwen (zoals ik).

Daarom wilde ik hem graag inschrijven voor robotkampen of programmeren maar voor zijn leeftijd konden we helaas niets vinden. Daarom gingen we zelf aan de slag met Scratch Jr maar dit ging veel te makkelijk. We probeerden de LEGO WE DO 2.0 uit. Hij vond dit de max!

Je kies jouw figuurtje, bouwt dit na en dan nadien kun je hem laten rijden, geluidjes laten maken,...

Ik stelde ook vast dat het aanbod workshops en kampen voor kleuters en jonge kinderen zeer klein is.

Vanuit mijn liefde voor wetenschap, computers en natuurlijk kinderen speelde ik met het idee om deze passie ook aan andere kindjes aan te bieden.

Ik ging ten rade bij verschillende professionele mensen met allerlei vragen (want ik ben tenslotte geen leerkracht en ik wil dit goed doen).

Kan ik wel een groep van 12 kleuters aan? Kan ik genoeg uitdaging bieden aan hoogbegaafde kleuters/kinderen? Hoe bereid je je voor op deze workshops?

Elk advies heb ik ter harte genomen en gebundeld. Elke workshop (elke dag) is op papier uitgeschreven met een plan A en een plan B. Want niet elk kind begrijpt en houdt van plan A.

Er zullen ook studenten kleuteronderwijs/ pedagogie mij bijstaan.

Ik koos voor veilige locaties. Last but not least maakte ik ook dagschema's op zodat de kinderen op elk moment weten wat we gaan doen (= voorspelbaarheid).

Ik wil dit verhaal graag met jullie verder zetten?

Doen jullie mee?

Groeten,

Veerle

Student(e)

X

Over hem/haar volgt meer info

Student(e)

X

Over hem/haar volgt meer info.

Studenten jobs

Volg jij ook een opleiding kleuteronderwijs, pedagogie,... en wil jij ook mee helpen om deze workshops tot een super ervaring te maken? Laat het mij dan zeker weten! Bedankt alvast voor jouw interesse.

Bedankt voor jouw interesse!